12:29 14.07.2021

На Єлисейських полях у Парижі відбувся військовий парад з нагоди Дня взяття Бастилії

1 хв читати
На Єлисейських полях у Парижі відбувся військовий парад з нагоди Дня взяття Бастилії

У французькій столиці в середу на Єлисейських полях відбувається традиційний військовий парад з нагоди національного свята - Дня взяття Бастилії, повідомляє французьке телебачення.

Минулого року традиційний парад скасували вперше з 1945 року, влада країни вдалася до такого кроку через ситуацію з коронавірусом.

У параді цього року задіяні 5 тис. учасників, з них 4,3 тис. військовослужбовців, які пройдуть однією з головних вулиць Парижа, а також 73 літаки, 24 вертольоти, 221 транспортний засіб і 200 коней.

На церемонії присутній президент Франції Еммануель Макрон, який проїхав Єлисейськими полями та привітав присутніх. Його супроводжував начальник головного штабу ЗС Франції генерал Франсуа Лекуантр, який через тиждень іде у відставку.

Парад триватиме близько двох годин і завершиться виступом хору, що складається зі 120 молодих людей.

Увечері біля Ейфелевої вежі традиційно запустять феєрверки.

У середу у Франції відзначають національне свято Франції - День взяття Бастилії. 14 липня 1789 року під час Великої французької революції парижани взяли штурмом фортецю-в'язницю Бастилію, звільнивши звідти в'язнів. Саму фортецю згодом зруйнували. В Парижі досі є площа Бастилії: саме там розміщувалася фортеця.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА