13:18 14.07.2021

У Єврораді підтверджують ухвалення рішення рекомендувати відкрити кордони для України

1 хв читати
У Єврораді підтверджують ухвалення рішення рекомендувати відкрити кордони для України

У Європейській Раді підтверджують, що посли країн-членів ЄС ухвалили рішення рекомендувати внести Україну до переліку країн, для яких обмежувальні заходи, впроваджені на поїздки до ЄС через пандемію коронавірусу, можуть бути зняті.

"Справді, я можу підтвердити, що відповідне рішення ухвалили сьогодні посли. Далі до кінця тижня його буде оформлено письмовою процедурою", - повідомили в прес-службі європейської інституції.

Перелік країн, для яких рекомендується дозволити поїздки до ЄС, переглядається кожні два тижні і, залежно від обставин, оновлюється. Раніше до нього були внесені Вірменія, Молдова й Азербайджан.

Як повідомлялося, 30 червня 2020 року Єврорада затвердила рекомендацію про поступове скасування тимчасових обмежень на несуттєві поїздки до ЄС. Ця рекомендація містила початковий список країн, для яких держави-члени можуть скасовувати обмеження на поїздки на зовнішніх кордонах.

20 травня Єврорада схвалила рекомендацію про внесення поправок у відповідь на вакцинальні кампанії, запровадивши певні винятки для вакцинованих осіб і послабивши критерії зняття обмежень для третіх країн. Водночас поправки враховують можливі ризики, пов'язані з новими штамами, встановлюючи механізм екстреного гальмування, який дає змогу швидко реагувати на появу нового штаму або на погіршення ситуації в третій країні.

Рекомендація Євроради не є юридично обов'язковим документом. Влада країн-членів залишається відповідальною за їх виконання.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА