14:48 14.07.2021

Держрибагентство вперше за 30 років розпочало зариблення Дніпра трьома видами осетрових одночасно

1 хв читати
Держрибагентство вперше за 30 років розпочало зариблення Дніпра трьома видами осетрових одночасно

Державне агентство меліорації та рибного господарства України розпочало кампанію із зариблення Дніпра, у межах якої в Херсонській області до кінця липня випустять більше ніж 1,3 млн мальків риб трьох червонокнижних видів, написав міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко у Facebook.

"Держрибагентство зариблює осетровими видами води Дніпра щорічно, але нині випустять понад 1,3 млн риб трьох червонокнижних видів. Відсьогодні й до кінця липня у водойми Дніпра на Херсонщині заселять 1,1 млн стерляді, 150 тис. російського осетра та 50 тис. севрюги, які були традиційними видами у Дніпрі за часів київських князів", - написав він.

За даними міністра, кампанія із зариблення занесеними до Червоної книги осетровими триватиме до кінця поточного місяця. Вперше за 30 років ці види випускають у Дніпро одночасно.

Лещенко уточнив, що вирощуванням риби з ікри займалися фахівці Дніпровського осетрового рибовідтворювального заводу (смт Дніпровське Херсонської обл.).

Згідно з даними на сайті Держрибагентства, державні рибозаводи України в 2020 році випустили 16,1 млн екземплярів молодняку риб, що на 5% перевищує запланований показник і на 3% - показник 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА