14:44 14.07.2021

СБУ оскаржить рішення суду про домашній арешт Семенченка

2 хв читати
СБУ оскаржить рішення суду про домашній арешт Семенченка

Рішення Солом'янського районного суду Києва про зміну запобіжного заходу екс-нардепу Семену Семенченку з тримання під вартою на домашній арешт буде оскаржено, повідомили в Службі безпеки України.

"Правоохоронні органи подаватимуть апеляцію на рішення Солом'янського районного суду м. Києва, який сьогодні змінив запобіжний захід для Семена Семенченка", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в середу в прес-службі СБУ.

У СБУ зазначили, що за рішенням суду Семенченку змінено запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

У відомстві також наголосили, що минулого тижня СБУ оголосила нову підозру Семенченку, змінивши підозру, висунуту йому раніше.

"Зокрема, нову підозру оголошено за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263 КК. Тобто, Семена Семенченка підозрюють в організації незаконного придбання, зберіганні та передачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, вчинених за попередньою змовою групою осіб", - пояснили в прес-службі СБУ.

Нову підозру, за інформацією спецслужби, оголошено у зв'язку з отриманням висновків експертиз зброї та боєприпасів, а також після вивчення показань свідків.

Як повідомлялося, в середу Солом'янський районний суд Києва змінив запобіжний захід Семенченку з тримання під вартою на домашній арешт.

24 березня СБУ розкрила та припинила діяльність незаконного воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до здійснення тяжких злочинів, зокрема проти основ національної безпеки.

За даними слідства ГУ СБУ в м. Києві та Київській області, організаторами діяльності групи були колишній народний депутат України Семен Семенченко та агент Національного антикорупційного бюро Євген Шевченко.

Пояснюючи, що саме інкримінують колишньому народному депутату України Семену Семенченку й агенту НАБУ Євгену Шевченку, начальник главку Олег Головаш розповів: "Семенченко в 2018 році спільно із Шевченком та за сприяння інших осіб, яких ми не розголошуємо на сьогодні, організували та здійснили реєстрацію на території однієї з іноземних держав приватної військової компанії".

Він уточнив, що СБУ інкримінує Семенченку "не факт створення та реєстрації ПВК на території іноземної держави, а той факт, що він створив на території України з 2018 року, очолював, забезпечував спорядженням разом Шевченком незаконне військове формування (НВФ)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА