17:04 14.07.2021

ОАСК відкрив провадження за позовом Тупицького до КС про виплату йому зарплати

2 хв читати
ОАСК відкрив провадження за позовом Тупицького до КС про виплату йому зарплати

Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) відкрив провадження у справі за позовом екс-голови Конституційного Суду України (КС) Олександра Тупицького до КС.

Як повідомляє прес-служба ОАСК у середу, серед вимог позову - визнати протиправною бездіяльність КС про непогашення перед позивачем заборгованості, що виникла через невиплату йому повним обсягом винагороди судді КС із 18 квітня до 28 серпня 2020 року і зобов'язати КС виплатити його.

Суд прийняв до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

"Позивач вважає, що виплата йому винагороди судді КС протягом цього періоду здійснювалася з порушенням положень Конституції України, закону України "Про Конституційний Суд України" і просить ОАСК зобов'язати КС виплатити йому понад 900 тис. грн", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Тупицький втратив статус судді КС України внаслідок скасування президентом України Володимиром Зеленським указу Віктора Януковича про його призначення, оскільки відповідно до рішення РНБО, його подальше перебування на посаді судді КСУ становило би суттєву загрозу національній безпеці України. Цим самим указом Зеленський скасував указ про призначення суддею КС Олександра Касмініна.

26 лютого 2021 року Зеленський підписав указ про відсторонення Тупицького з посади судді Конституційного Суду з 28 лютого ще на один місяць.

1 лютого 2021 року Тупицький звернувся до суду з оскарженням указу від 29 грудня 2020 року №607/2020 "Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України" щодо відсторонення позивача на два місяці. Постановою від 3 лютого відмовлено у відкритті провадження, оскільки цей позов не підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства.

Це рішення оскаржено в апеляційному порядку у Великій палаті Верховного Суду. Постановою від 22 лютого 2021 року порушено апеляційне провадження за заявою позивача.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА