21:22 14.07.2021

Посол Франції у Вірменії вважає неприпустимими порушення режиму припинення вогню в зоні карабаського конфлікту

2 хв читати
Посол Франції у Вірменії вважає неприпустимими порушення режиму припинення вогню в зоні карабаського конфлікту

Посол Франції у Вірменії Джонатан Лакота заявив про неприпустимість порушень режиму припинення вогню в зоні карабаського конфлікту.

Як повідомляє прес-служба уряду Вірменії в середу, на зустрічі з в.о. прем'єра Вірменії Ніколом Пашиняном посол висловив співчуття у зв'язку із загибеллю вірменського військовослужбовця вранці 4 липня в результаті пострілу з боку азербайджанських військових на кордоні з Нахічеванською автономною республікою.

На зустрічі, зазначає прес-служба, посол зазначив, що французька сторона уважно стежить за процесами, що відбуваються і продовжить послідовні зусилля щодо зміцнення стабільності, відновлення діяльності Мінської групи ОБСЄ і переговорів. "Посол наголосив, що нагірно-карабаський конфлікт ще не врегульовано, і вирішення питання стане можливим тільки після уточнення статусу Нагірного Карабаху", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За словами Пашиняна, "Азербайджан робить усе, щоб спровокувати нестабільність у регіоні, про що свідчать озвучені на вищому рівні постійні заяви з агресивною риторикою".

Пашинян наголосив на "важливості адекватної реакції міжнародної спільноти на те, що відбувається і прийняття необхідних заходів", зазначили в прес-службі.

Раніше Міноборони Вірменії повідомило про загибель вірменського військового в результаті на кордоні з Нахічеванню.

"Вранці 14 липня на ділянці Ерасха (вірменський населений пункт на кордоні з Нахічеванню, -" ІФ ") азербайджанська сторона з метою просування бойових позицій спробувала здійснити інженерні роботи. Після дій вірменської сторони щодо запобігання цих робіт азербайджанські військові відкрили прицільний вогонь", - йшлося в повідомленні.

Тим часом Міноборони Азербайджану обвинуватило збройні сили Вірменії в обстрілі позицій азербайджанських військових у Нахічевані. У відомстві заявили про поранення азербайджанського військовослужбовця.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА