08:39 15.07.2021

Порошенко: Замість того, щоб жартувати над українською - жартуйте українською

1 хв читати
Порошенко: Замість того, щоб жартувати над українською - жартуйте українською

П'ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко привітав рішення Конституційного Суду, яким мовний закон визнаний конституційним.

"Маю для вас дві новини, і обидві хороші, і обидві – про мову. Конституційний Суд України нарешті визнав конституційним закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". І я вас з цим вітаю", - сказав Порошенко в відеозверненні оприлюдненому на сайті партії в середу ввечері.

Він нагадав, що закон про мову атакували два роки.

"Закон, який був прийнятий нашою командою, де доповідачем був Микола Княжицький, Головою Парламенту був Андрій Парубій, і я пишаюся і маю високу честь, бо під цим законом стоїть мій підпис як Президента України, – конституційний", - зазначив п'ятий президент.

"І друге – на Бюджетному комітеті під вашим і нашим тиском ми врятували цей закон. Бо всі русофільські поправки були відкликані", - повідомив лідер "Європейської Солідарності".

"Залишилось 24 години, один день до 16 липня, коли цей закон буде функціонувати у повному обсязі. В тому числі для російських і проросійських серіалів, де, намагаючись вислужитися перед агресором, русифікували Україну", - зазначив Порошенко.

Він також наголосив, що закон необхідно виконувати, "зокрема і "95-му кварталу", який має від мене велику пораду. Краще, ніж жартувати над українською – жартувати українською. І буде вам щастя".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА