08:46 15.07.2021

Адміністрація Байдена розглядає питання створення "гарячої лінії" для екстреного зв'язку з урядом КНР

1 хв читати
Адміністрація Байдена розглядає питання створення "гарячої лінії" для екстреного зв'язку з урядом КНР

Адміністрація президента США Джо Байдена вивчає можливість створення "гарячої лінії" для екстреного зв'язку з урядом Китаю, повідомляє телеканал CNN з посиланням на обізнані джерела.

За їхніми даними, концепція ще перебуває в зародковому стані і офіційно не обговорювалася з представниками Китаю.

Однак адміністрація Байдена хоче розробити широку систему інструментів комунікації, щоб знизити ризики конфліктів між Вашингтоном і Пекіном.

За інформацією співрозмовників телеканалу, гаряча лінія в Пекін дозволить президенту Байдену або вищим посадовим особам його команди національної безпеки негайно відправляти зашифровані телефонні дзвінки або повідомлення президенту Сі Цзіньпіну або його оточенню.

Так, можна було б поділитися терміновою інформацією про раптові військові переміщення або попереджувальні повідомлення про кібератаки.

Зазначається, що ідея створення гарячої лінії з Пекіном розглядається ще з часів адміністрації Барака Обами.

Джерела повідомили, що чиновники адміністрації Байдена продовжують розвивати цю ідею, але ще належить пропрацювати безліч деталей, зокрема питання про те, чи погодяться китайці взагалі використовувати цей пристрій.

Телеканал додає, що аналогічна гаряча лінія з Китаєм вже існує в Пентагоні. Вона використовується виключно з військових питань і досить рідко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА