09:40 15.07.2021

"Євросолідарність", "Голос" і "Батьківщина" зареєстрували проект постанови про включення справи "вагнерівців" у ТСК

2 хв читати
"Євросолідарність", "Голос" і "Батьківщина" зареєстрували проект постанови про включення справи "вагнерівців" у ТСК

Депутати фракцій "Європейська солідарність", "Голос" і "Батьківщина" зареєстрували проект постанови, яка внесе розслідування обставин зриву спецоперації із затримання бойовиків ПВК "Вагнер" у відання парламентської Тимчасової слідчої комісії (ТСК), повідомляє прес-служба "Євросолідарності".

"У пояснювальній записці автори постанови зазначають, що її ухвалення забезпечить проведення повної та неупередженої перевірки оприлюднених у засобах масової інформації фактів щодо можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами приватної військової компанії Вагнера. Наслідками ухвалення постанови буде виявлення та попередження загроз національним інтересам та безпеці України – зазначають ініціатори постанови", - зазначено в повідомленні.

Депутати також запропонували кандидатуру народного депутата Романа Костенка (фракція "Голос") на посаду заступника голови ТСК. Від "Євросолідарності" до складу пропонується включити Володимира Ар'єва, від "Батьківщини" - Сергія Євтушка.

У "Євросолідарності" також нагадали, що політсила вимагає викликати президента України Володимира Зеленського на засідання парламентської ТСК із розслідування можливих фактів державної зради й отримати пояснення у справі "вагнерівців".

Як повідомлялося, 29 липня 2020 року в Мінську затримали 33 членів ПВК "Вагнер".

12 серпня Офіс генерального прокурора (Україна) звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про видачу 28 осіб із російської приватної військової компанії "Вагнера", які "брали активну участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей у складі терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

"Усім 28 особам, серед яких дев'ятеро громадян України, було повідомлено про підозру в участі в терористичній організації", - повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

Проте 14 серпня стало відомо, що Білорусь віддала Росії 32 із 33 затриманих "вагнерівців".

18 серпня низка українських ЗМІ повідомила, що СБУ та Головне управління розвідки Міноборони готували операцію із затримання членів ПВК "Вагнера". За версією ЗМІ, вони мали вилетіти з Мінська до Стамбула, але в польоті один із пасажирів мав імітувати погіршення здоров'я, через що літак мав здійснити вимушену посадку в Києві, де "вагнерівців" мали затримати.

ЗМІ стверджували, що про операцію було повідомлено президенту Володимиру Зеленському та главі Офісу президента Андрію Єрмаку, після чого внаслідок просочення інформації про неї довідалися білоруські спецслужби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА