16:01 15.07.2021

Нобелівську лауреатку Алексієвич не пустили на літак у Берліні через буцімто бомбу в її речах

2 хв читати
Нобелівську лауреатку Алексієвич не пустили на літак у Берліні через буцімто бомбу в її речах

Нобелівську лауреатку, члена президії Координаційної ради білоруської опозиції Світлану Алексієвич не пустили на літак у Берліні через повідомлення про бомбу в її речах.

Алексієвич увечері 14 липня мала вилетіти з Берліна до Вроцлава на зустріч із лауреатом Нобелівської премії Ольгою Токарчук. "Світлана Алексієвич мала приїхати до Вроцлава до півночі. Пізно ввечері ми дізналися, що її затримали в аеропорту Берліна, тому що в її речах нібито була бомба", - повідомляється на сторінці фонду Токарчук у Facebook у четвер.

Речі Алексієвич оглянули й не знайшли нічого небезпечного. Проте на літак письменниця запізнилася. До Вроцлава вона їхала машиною.

Алексієвич - перший білоруський лауреат Нобелівської премії. Нобелівську премію з літератури 2015 року було присуджено письменниці "за поліфонічну творчість - пам'ятник стражданню і мужності в наш час". Серед її творів книги - "У війни не жіноче обличчя" (1985), "Чорнобильська молитва" (1997), "Час second-hand" (2013).

У Білорусі після президентських виборів 9 серпня 2020 року протягом понад півроку тривали масові акції протесту проти підсумків виборів, переможцем яких було оголошено Олександра Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Опозиція визнала результати виборів сфальсифікованими. Протестувальники вимагали відставки Лукашенка, звільнення політв'язнів і проведення нових виборів.

На тлі протестів після президентських виборів прихильники Світлани Тихановської створили Координаційну раду, яка закликає до широкого суспільного діалогу, зокрема щодо механізму проведення повторних президентських виборів. Білоруська влада визнала раду неконституційною.

До складу ради увійшла і Алексієвич. У вересні 2020 року вона виїхала з Білорусі до Німеччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА