17:19 15.07.2021

Брюссель вітає ухвалення Києвом законодавства, спрямованого на оновлення судової системи

1 хв читати
Брюссель вітає ухвалення Києвом законодавства, спрямованого на оновлення судової системи

Європейський Союз вітає прийняття Україною законодавства, спрямованого на всеосяжну реформу судової системи.

"ЄС вітає те, що Україна цього тижня зробила рішучий крок у напрямі всеосяжної реформи судової системи, спрямованої на відновлення довіри громадськості та інвесторів до системи правосуддя", - зазначено в заяві представника Зовнішньої дипломатичної служби ЄС, поширеній у четвер у Брюсселі.

У заяві наголошується, що за останні кілька днів український парламент ухвалив два важливі законодавчі акти, які передбачають прозоре відтворення Вищої кваліфікаційної комісії суддів і оцінку доброчесності нинішніх і майбутніх членів Вищої ради правосуддя - "двох ключових судових органів в Україні".

"В обох цих реформах міжнародні експерти відіграватимуть тимчасову, але вирішальну роль відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії. ЄС рішуче підтримав підготовку цих законів про реформу і надасть усю необхідну допомогу для забезпечення їх успішного виконання", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим представник дипломатичної служби ЄС висловив упевненість, що "це не лише дасть змогу оновити судову систему, зміцнити верховенство закону та краще захистити основні права в Україні, а й також зміцнить стратегічне, багатовимірне партнерство між ЄС і Україною".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА