07:07 16.07.2021

Україна і Польща обговорили перспективи розвитку двосторонньої співпраці

2 хв читати
Україна і Польща обговорили перспективи розвитку двосторонньої співпраці

Заступник керівника Офісу Президента України Андрій Сибіга зустрівся з польською делегацією на чолі з їх заступником міністра закордонних справ Марціном Пшидачем, повідомила прес-служба президента.

"Сторони обговорили розвиток двосторонньої співпраці та високо оцінили її стан і подальші перспективи поглиблення", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі окремо наголосили, що важливим елементом українсько-польської взаємодії є робота в форматі Люблінського трикутника (Литва - Польща - Україна).

"Сибіга та Марцін Пшидач високо оцінили роботу, що ведеться на цьому напрямі, зокрема підписання міністрами закордонних справ України, Литви та Польщі 7 липня у Вільнюсі у межах 4-ї Міжнародної Конференції з питань реформ в Україні двох нових документів Люблінського трикутника – дорожньої карти подальшої взаємодії та Декларації про європейську спадщину та спільні цінності", - сказано в повідомленні.

Також сторони безпекову складову співпраці та обмінялися думками щодо викликів у регіоні. Сибіга подякував польській стороні за незмінну підтримку суверенітету, незалежності і територіальної цілісності української держави в міжнародно-визнаних кордонах, а також за послідовне сприяння курсу України на членство в ЄС і НАТО. Він високо оцінив намір Польщі під час головування в ОБСЄ у 2022 році приділяти особливу увагу ситуації на Донбасі.

Сибіга також наголосив на важливості запланованого візиту польської делегації на Донбасі поінформував про розвиток безпекової ситуації на сході.

"Спільними були позиції, що проект" Північний потік - 2 "є загрозою для безпеки України, Польщі та всієї Європи, а також про необхідність подальшої скоординованої роботи з протидії його втілення", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони торкнулися важливої проблематики щодо спільної історичної пам’яті. У цьому зв’язку Андрій Сибіга наголосив на тому, що наша загальноєвропейська історична спадщина має пов’язувати український та польський народи, а непростий шлях ушанування історичної правди має бути подоланий разом у дусі порозуміння та взаємоповаги.

Учасники зустрічі також обговорили низку питань, зокрема важливість подальшої розбудови прикордонної інфраструктури, що має сприяти інтенсифікації міжлюдських контактів між народами наших держав. Андрій Сибіга окремо закликав польських інвесторів долучатися до реалізації різномасштабних проектів у нашій державі.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА