08:05 16.07.2021

Понад тисячу людей вважають зниклими безвісти в результаті повені в Німеччині

2 хв читати
Понад тисячу людей вважають зниклими безвісти в результаті повені в Німеччині

Близько 1,3 тис. людей вважаються зниклими безвісти в районі Арвайлеру на заході Німеччини після повені, в пунктах тимчасового розміщення перебувають понад 3,5 тисячі осіб, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на місцеву владу.

Як наголошується, в цьому районі не працює мобільний зв'язок, тому влада продовжує сподіватися, що зниклі безвісти просто не можуть проінформувати про своє місцезнаходження.

За останніми даними, в результаті проливних дощів і повеней в Західній Німеччині загинули щонайменше 58 людей.

Поблизу Айфелю місцева влада побоюється нових масштабних повеней, оскільки вода почала переливатися через дамбу на річці Рур. Села в районі греблі вже евакуйовані, але тепер попередження поширене і на міста, розташовані вздовж річки. Енергетична компанія попередила, що може відключити електроенергію.

За даними енергокомпанії Eon, наразі близько 165 тис. людей у Західній Німеччині залишаються без електрики через повені.

Синоптики прогнозують, що дощі в найближчі дні триватимуть.

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент США Джо Байден висловили співчуття близьким загиблих під час спільної прес-конференції в Білому домі у Вашингтоні.

"Я висловлюю своє співчуття і всім серцем переживаю за людей, які втратили близьких", - сказала Меркель, зазначивши, що її співчуття адресовані не тільки жителям Німеччини, але і Бельгії, Люксембургу та Нідерландів, теж постраждалих від злив і повені.

Канцлер висловила побоювання, що справжні масштаби трагедії стануть зрозумілі тільки найближчими днями. Вона сказала, що обговорювала питання про допомогу постраждалим від повені з міністром фінансів ФРН Олафом Шольцем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА