10:53 16.07.2021

Понад 1300 людей зникли безвісти, 81 людина загинула після повені на заході Німеччини

1 хв читати
Понад 1300 людей зникли безвісти, 81 людина загинула після повені на заході Німеччини

Понад 1300 людей зникли безвісти, 81 людина загинула внаслідок сильної повені на заході Німеччини, повідомляє у п'ятницю німецьке видання Die Welt.

"Є побоювання, що їх (жертв - ІФ) буде більше", - заявив у п'ятницю вранці представник поліції міста Кобленц у федеральній землі Рейнланд-Пфальц. Ця федеральна земля постраждала від повені найсильніше, лише в ній повідомляється щонайменше про 50 загиблих.

Також повідомляється мінімум про 31 загиблого у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія.

Уряд Північного Рейну-Вестфалії обговорить шляхи якнайшвидшого усунення наслідків повені на спеціальному засіданні у п'ятницю. Рейнланд-Пфальц уже надав 50 млн євро як короткострокову підтримку для ремонту пошкоджених доріг, мостів та інших споруд.

На території обох земель тривають рятувальні операції, сотні людей досі вважаються зниклими безвісти.

"Було завдано збитків на мільярди євро. Зараз найголовніше - допомогти людям, які майже все втратили, а також постраждалим муніципалітетам, інфраструктура яких була зруйнована, допомогти швидко та без бюрократії", - повідомив глава об'єднання німецьких міст і громад Герд Ландсберг.

Унаслідок рясних і тривалих дощів захід Німеччини захлиснули повені. Найсильніше постраждали федеральні землі Рейнланд-Пфальц і Північний Рейн-Вестфалія. Місцева влада оголосила надзвичайний стан.

Негода також спіткала Нідерланди, Францію та Бельгію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА