11:24 16.07.2021

У Києві судитимуть шахрая, який незаконно заволодів нежитловими приміщеннями вартістю 42 млн грн

1 хв читати
У Києві судитимуть шахрая, який незаконно заволодів нежитловими приміщеннями вартістю 42 млн грн

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який шахрайським шляхом заволодів нежитловими приміщеннями загальною площею 2705 кв. м, розташованих на вул. Миропільській у Києві, вартістю 42 млн грн, повідомляє прес-служба київської міської прокуратури у п'ятницю.

"Під час досудового розслідування встановлено, що зловмисник вчинив низку дій, спрямованих на шахрайське заволодіння нежитловими приміщеннями шляхом внесення їх до статутного капіталу підприємства для подальшої їх реалізації на користь третіх осіб. Так, чоловік за грошову винагороду погодився надати свої персональні дані аферистам для виготовлення завідомо підробленої довіреності нібито від імені власника цього майна. Довіреність була засвідчена приватним нотаріусом, діяльність якого припинено ще у 2013 році у зв'язку зі смертю", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що надалі на підставі підробленої довіреності було здійснено державну реєстрацію права власності на зазначене майно за іншим підприємством.

"У ході досудового розслідування правоохоронці встановили особу виконавця. Ним виявився раніше не судимий 33-річний киянин. Наразі обвинувальний акт стосовно нього направлено до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті", - повідомляють у прокуратурі.

Там додають, що наразі на майно накладено арешт. Тривають заходи щодо встановлення організаторів злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА