12:06 16.07.2021

Монастирський: Моїм пріоритетом на посаді глави МВС буде безпека громадян

3 хв читати
Монастирський: Моїм пріоритетом на посаді глави МВС буде безпека громадян

Кандидат на посаду глави МВС України Денис Монастирський запевняє, що на посаді міністра зосередиться на безпеці громадян і посиленні рівня довіри до правоохоронних органів.

Виступаючи з трибуни Верховної Ради у п'ятницю, він подякував президенту України Володимиру Зеленському за довіру. "Головним пріоритетом буде безпека громадян, суспільства, посилення рівня довіри до правоохоронних органів", - додав він.

Монастирський запевнив, що плідну співпрацю з комітетом Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, який він очолював, буде продовжено.

Він висловив повагу правоохоронцям, які працюють у МВС, наголосивши при цьому: "Я нещадно боротимуся з тими, хто всупереч присязі використовує свої повноваження для власного збагачення і порушує права людей".

За його словами, одним із ключових напрямів роботи його на посаді глави МВС буде питання соціального забезпечення та захисту поліцейських, і в цьому йому необхідна буде підтримка президента, прем'єра й народних депутатів.

"Величезну увагу я планую зосередити на боротьбі з організованою злочинністю, так званими злодіями в законі та кримінальними авторитетами. Саме через них коїться велика кількість тяжких та особливо тяжких злочинів", - сказав Монастирський.

Він наголосив: "Гарантую, що рішення РНБО і президента щодо санкцій проти ватажків кримінальних угруповань неухильно виконуватимуться в повному обсязі".

Також, за словами Монастирського, він зосередить свою увагу і на розвитку патрульної поліції.

"Гарантую, що патрульні продовжать притягувати до відповідальності за адмінпорушення суддів, прокурорів і народних депутатів, але виключно в рамках закону", - заявив він.

Також Монастирський звернувся до керівників місцевих органів влади виділяти більше коштів на закупівлю систем відеоспостереження, що посилить безпеку на вулицях міст країни.

Крім того, він запевнив, що продовжить реалізацію проекту "Поліцейський офіцер громади".

Він також звернув увагу на ситуацію з безпекою дорожнього руху та запевнив, що це стане його особистим пріоритетом.

"Я продовжу розвиток системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху... Я маю мрію, щоб кожні п'ять років смертність на дорогах зменшувалася вдвічі, аж до нуля", - сказав він.

"Ми нікому не дозволимо нищити українські дороги, які зараз відбудовуються за мільярди гривень українських платників податків", - запевнив він.

Ще одним пріоритетом Монастирський назвав посилення рівня цифровізації різних сфер роботи МВС.

Також він висловив сподівання на те, що нещодавно ухвалені закони про Вищу раду правосуддя і Вищу кваліфікаційну комісію розблокують систему судочинства, що працюватиме на єдиний результат для країни у притягненні до відповідальності злочинців.

Ще одним головним завданням у сфері реформи Монастирський назвав реформу Державної прикордонної служби та побудову сучасного облаштованого державного кордону.

Крім того, Монастирський назвав надзвичайно важливим інститутом Національну гвардію, яка бере участь у забезпеченні порядку.

У сфері адмінпослуг і міграційної служби МВС він зосередиться на ще більшому спрощенні та прискоренні видачі паспортів і дозвільних документів.

"Я не обіцяю миттєво вирішити всі проблеми - це неможливо. Але обіцяю професійно і принципово виконувати свою роботу на посаді міністра", - запевнив Монастирський.

Як повідомлялося, Арсен Аваков у вівторок подав заяву про звільнення з посади міністра внутрішніх справ України, яку Верховна Рада підтримала 15 липня.

Президент України Володимир Зеленський запропонував на посаду нового керівника Міністерства внутрішніх справ України кандидатуру голови комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.

Пізніше стало відомо, що до Верховної Ради надійшло подання прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про призначення Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА