12:20 16.07.2021

Українські моряки з судна Thorn1 після його ремонту повернуться в Україну - МЗС

2 хв читати
Українські моряки з судна Thorn1 після його ремонту повернуться в Україну - МЗС

Українські моряки з судна Thorn1, яке стоїть на рейді в порту Джибуті, повернуться в Україну після ремонту систем на ньому, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"У порту Джибуті стоїть на рейді судно Thorn1, яке належить грецькій компанії. Корабель в аварійному стані й не придатний для цільового використання. Він прямував із Туреччини до Індії для утилізації. У складі екіпажу на борту судна перебувають десять українців, іще один наш громадянин зійшов на берег для отримання медичної допомоги", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За його словами, 7 липня на кораблі загинув український інженер-електрик.

"Очікуємо від джибутійських судмедекспертів інформацію про точну причину смерті", - додав він.

Спікер зазначив, що відразу після отримання повідомлення про ситуацію на судні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба негайно доручив посольствам України в Греції та Ефіопії вжити невідкладних заходів для захисту інтересів українських громадян.

"Завдяки роботі дипломатів компанія-судновласник планує відправити найближчими днями в Джибуті частину змінного екіпажу для ремонту систем на судні. В порту також перебуває агент судновласника, який забезпечує моряків питною водою, продуктами харчування і, в разі потреби, медикаментами. Після ремонту судно має вирушити в альтернативний порт в Аденській затоці, де вісім українських моряків повинні зійти на берег для подальшого повернення в Україну", - розповів Ніколенко.

Він наголосив, що з огляду на аварійність судна МЗС України закликає і інших трьох громадян повертатися разом з основною групою.

"Для надання консульської допомоги нашим громадянам безпосередньо на місці в Джибуті летить український консул в Ефіопії. Він також здійснить оформлення репатріації тіла загиблого моряка. МЗС України тримає ситуацію з судном Thorn1 на особливому контролі", - запевнив Ніколенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА