13:38 16.07.2021

МЗС України висловлює протест проти незаконного судового процесу над журналістом Владиславом Єсипенком в окупованому Криму

2 хв читати
МЗС України висловлює протест проти незаконного судового процесу над журналістом Владиславом Єсипенком в окупованому Криму

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з незаконним судовим процесом проти громадянина України, позаштатного журналіста "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка в тимчасово окупованому Росією Криму, повідомляє прес-служба МЗС України в п'ятницю.

"Висунуті 15 липня в Сімферопольському районному суді російською окупаційною адміністрацією обвинувачення на адресу українського громадянина є повністю безпідставними. Розглядаємо судилище над Владиславом Єсипенком як продовження Російською Федерацією репресій проти незгодних із тимчасовою окупацією Кримського півострова, систематичне придушення свободи слова і перешкоджання діяльності незалежних ЗМІ", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що РФ має забезпечити дотримання своїх зобов'язань як держави-окупанта відповідно до норм міжнародного права та резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, зокрема гарантувати дотримання прав людини на тимчасово окупованих територіях.

"Росія повинна негайно звільнити Владислава Єсипенка та всіх незаконно утримуваних нею громадян України в Криму та на території РФ. Закликаємо міжнародних партнерів посилити політико-дипломатичний тиск на Росію, зокрема санкційний, аби змусити її припинити грубі порушення прав людини в Криму", - наголошують у МЗС.

Як повідомлялося, 10 березня в тимчасово окупованому Росією Криму затримали громадянина України Владислав Єсипенка. Позаштатного кореспондента "Радіо Свобода" Єсипенка звинувачують у незаконному виготовленні, переробці або ремонті вогнепальної зброї (ч.1 ст. 223-1 Кримінального кодексу РФ) і незаконному виготовленні боєприпасів. 6 липня районний суд у Сімферополі почав розглядати справу Єсипенка по суті.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світову спільноту приєднатися до України у вимозі до Росії звільнити українського журналіста.

6 липня т.зв. райсуд у Сімферополі продовжив Єсипенку термін арешту на півроку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА