17:16 16.07.2021

Київ розпочав підготовку до третьої хвилі епідемії коронавірусу

2 хв читати
Київ розпочав підготовку до третьої хвилі епідемії коронавірусу

Київ починає готуватися до третьої хвилі епідемії гострої респіраторної хвороби СOVID-19, йдеться у протоколі №10 засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яке відбулося під головуванням першого заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Миколи Поворозника.

Як повідомляється на сайті КМДА у п'ятницю, в документі йдеться про необхідність опрацювати питання збільшення кількості реаніматологічних ліжок у столичних лікарнях, визначених для прийому хворих із підозрою на коронавірус.

"Зважаючи на ситуацію із захворюваністю у світі і, зокрема, в сусідніх країнах, Київ уже ухвалює необхідні управлінські рішення. Наразі - період відпусток, і українці подорожують і всередині країни, і закордон. Звісно, що під час подорожей ризик заразитися збільшується. До того ж, інфекціоністи говорять про високу контагіозність нового штаму вірусу. Тому сьогодні ми вже готуємо госпітальні бази для прийому хворих на коронавірусну хворобу. Підготовка насамперед передбачає забезпечення киснем медичних ліжок, засобами захисту - медичного персоналу, медикаментами - пацієнтів", - зазначив Поворозник.

Згідно з протоколом, керівники лікарень міста, включених у другу хвилю госпітальних баз прийому хворих на СOVID-19, мають підготувати медичні заклади для прийому хворих під час третьої хвилі епідемії. Зокрема, забезпечити підключення ліжок до кисню, закупити необхідні медикаменти та засоби індивідуального захисту.

"Одним із важливих і дієвих чинників у протидії поширенню хвороби є уникнення великих скупчень людей, а значить - обмеження роботи громадського транспорту. Для того, щоб забезпечити життєдіяльність столиці, найближчим часом підприємства критичної інфраструктури мають надати інформацію про необхідну кількість перепусток. Цього разу ми плануємо запровадити електронні перепустки. У такий спосіб ми персоналізуємо перепустки, щоб ними могли скористатися лише кияни, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури", - зазначив Поворозник.

Він також нагадав, що в столиці триває вакцинація проти СOVID-19 і закликав містян записатися на щеплення у зручний час. Загалом із початку прищеплювальної кампанії у місті зроблено понад 570 тис. щеплень: першу дозу отримали 381 тис. осіб, повністю імунізовані майже 189 тис. Серед медичних працівників вже вакциновано 91,5%, серед педагогів - 51,3%.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/news/kiv_rozpochav_pidgotovku_do_treto_khvili_epidemi_koronavirusu__mikola_povoroznik/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА