19:49 16.07.2021

У Великій Британії вперше за півроку добовий показник заражень COVID-19 перевищив 50 тис.

2 хв читати
У Великій Британії вперше за півроку добовий показник заражень COVID-19 перевищив 50 тис.

У Великій Британії зафіксовано черговий рекорд за кількістю хворих коронавірусом за добу - вперше за півроку виявлено понад 50 тис. нових заражень, повідомляє в п'ятницю телеканал Sky News з посиланням на дані уряду.

Згідно з цими даними, в країні за останні 24 години діагностували 51 тис. 870 випадків заражень COVID-19, що є рекордним показником з середини січня. Для порівняння, напередодні цей показник склав 48 тис. 553, тиждень тому - трохи більше 42 тис., а ще тижнем раніше - близько 35,2 тис.

Крім того, у Великій Британії за минулу добу зареєстровано 49 смертей серед інфікованих. Напередодні померли 63 людини з COVID-19, що також є максимальним показником добової смертності з 26 березня.

Як зазначає Sky News, погіршення ситуації з коронавірусом спостерігається на тлі активної вакцинації жителів. За даними британського Мінохоронздоров'я, вже понад двох третин дорослого населення країни повністю вакциновані.

Незважаючи на зростання випадків захворювання і смертності, влада Великої Британії має намір перейти до фінальної стадії зняття обмежень в Англії.

"Ніколи не буде ідеального часу для цього кроку, оскільки ми просто не можемо викорінити цей вірус - хочемо ми цього чи ні, коронавірус нікуди не подінеться", - заявив раніше цього тижня міністр охорони здоров'я країни Саджид Джавід, коментуючи наміри уряду.

З 19 липня в Англії буде дозволено не носити маски в деяких громадських місцях, буде знято обмеження на зібрання і частково скасоване соціальне дистанціювання. Також знімуть обмеження на кількість осіб у ресторанах і нічних клубах.

Проте, мер Лондона Садік Хан у середу попросив корпорацію Transport for London (TfL) продовжити вимагати від пасажирів носити маски в громадському транспорті навіть після скасування в Англії обмежень.

Крім того, з 19 липня почнуть знімати обмеження і в Шотландії. За словами першого міністра Шотландії Ніколи Стерджен, Шотландія перейде до нульового рівня обмежень, відповідно до якого соціальна дистанція скоротиться до одного метра, в приміщенні дозволять збори до восьми осіб, а в громадських закладах - до десяти людей. Паби і ресторани працюватимуть до опівночі.

У Великій Британії за час пандемії коронавірусу виявили понад 5,3 млн випадків COVID-19, більш ніж 128,6 тис. інфікованих померли. Понад 4,3 млн осіб одужали.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА