20:44 16.07.2021

У Києві прокуратура провела слідчі дії на будівництві Подільського мосту, правоохоронцям перешкоджали підрядники

2 хв читати
У Києві прокуратура провела слідчі дії на будівництві Подільського мосту, правоохоронцям перешкоджали підрядники

Прокурори Київської міської прокуратури спільно з поліцією і експертами в п'ятницю провели огляд будівництва Подільського мосту в столиці на підставі ухвали суду, прийнятої наприкінці червня, однак правоохоронцям перешкоджали підрядники, повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець в коментарі "Українській правді".

Йдеться про кримінальне провадження, відкрите в березні 2021 року за фактом привласнення посадовими особами КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" і залученими підрядними організаціями державних коштів, виділених на будівництво Подільського мосту. В рамках слідства призначено низку судових експертиз для встановлення розміру збитків.

"Представники підрядної організації протягом кількох годин перешкоджали проведенню слідчих дій, не допускаючи до об'єкта, незважаючи на пред'явлену ухвалу суду", - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження розслідується за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах або злочинною групою).

Як повідомлялося, співробітники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби України (ДФС) в м.Києві за процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури провели обшуки в офісному приміщенні комунального підприємства "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва". Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за фактом умисного ухилення від сплати податків при проведенні робіт з будівництва Подільського мостового переходу на суму 9 млн грн.

Згідно з матеріалами слідства, одне з товариств, здійснюючи діяльність з будівництва Подільського мостового переходу, на замовлення КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва", відображало в податковій звітності підрядні роботи від низки підприємств з ознаками транзитності і фіктивності.

Подільський мостовий перехід довжиною 7 км і шириною 35 м повинен з'єднати правобережну (Поділ), Труханів острів і лівобережну (Троєщину і Воскресенський масив) частини Києва. Призначений для автомобільного транспорту і поїздів метрополітену (перспективна Подільсько-Воскресенська лінія). На будівництво Подільського мостового переходу передбачено у 2021 році 716,8 млн грн зі спецфонду бюджету Києва, причому лише 156 млн грн. - кошти місцевого бюджету, а 560 млн грн - субвенція. На січень 2021 проект виконано на 82% (загальний кошторис - 11,3 млрд грн). Орієнтовний термін введення в експлуатацію - грудень 2024 року.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА