21:19 16.07.2021

Фахівці NASA змогли відновити роботу телескопа Hubble

1 хв читати
Фахівці NASA змогли відновити роботу телескопа Hubble

Фахівці національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) змогли успішно підключити резервне апаратне забезпечення на телескопі Hubble, повідомило аерокосмічне агентство в п'ятницю.

Фахівці підключили резервні блок живлення і блок управління, а також засоби форматування наукових даних до іншої сторони модуля наукового інструментарію, управління і обробки даних (SI C & DH). Крім цього, низку різновидів обладнання на борту Hubble було підключено до резервного модулю через альтернативні інтерфейси. За підсумками робіт резервну систему приведено до нормального режиму.

"Команда Hubble зараз стежить за обладнанням, щоб переконатися, що все працює правильно. Потім група проведе калібрування приладів перед поновленням нормальної наукової роботи", - йдеться в повідомленні NASA.

Телескоп Hubble перестав працювати через збій у роботі системи 13 червня. В результаті, всі прилади телескопа були переведені в безпечний режим.

Упродовж місяця фахівці проводили багатоденні тести, які включали спроби перезавантажити і перелаштувати систему і резервне апаратне забезпечення, але успіхом не завершилися. Однак було виявлено, що ймовірна причина проблеми пов'язана з блоком управління живленням.

Hubble був запущений у 1990 році. За 31 рік своєї роботи телескоп провів понад 1,5 млн досліджень Всесвіту, на основі яких було підготовлено понад 18 тис. наукових робіт.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА