07:19 17.07.2021

Бізнесмен Фархад Ахмедов заплатить колишній дружині 150 млн фунтів

2 хв читати
Бізнесмен Фархад Ахмедов заплатить колишній дружині 150 млн фунтів

Російський бізнесмен Фархад Ахмедов досяг домовленості з колишньою дружиною Тетяною і виплатить їй у рамках шлюборозлучного процесу 150 млн фунтів, а не 450 млн фунтів - як цього раніше вимагав суд, повідомляє видання The Guardian.

Представник Ахмедова заявив у п'ятницю, що бізнесмен і його колишня дружина досягли угоди: жінка погодилася прийняти запропоновану компенсацію "готівкою і творами мистецтва".

Видання Daily Mail зі свого боку уточнює, що, за повідомленнями сторони Ахмедова, колишня дружина в рамках угоди отримає 150 млн фунтів як компенсацію. З них 74,5 млн фунтів Ахметова повинна заплатити компанії Burford Capital, яка надала їй фінансову підтримку в справі.

The Guardian зазначає, що Ахмедова поки не прокоментувала повідомлення ЗМІ про врегулювання спору.

Газета нагадує, що Ахмедов не погоджувався виплатити екс-дружині 41,5% від загальної суми спільного майна розміром 1 млрд, назвавши постанову британського суду помилковою. У зв'язку з цим Ахмедова знову звернулася до суду з метою відстежити і конфіскувати активи колишнього чоловіка.

Як повідомляє The Guardian, на початковому судовому розгляді Ахмедова вимагала 350 млн фунтів стерлінгів, однак через те, що сторони не змогли досягти домовленостей, жінка потім зажадала ще 95 млн фунтів, а також - колекцію сучасного мистецтва, яку оцінюють у 112 млн фунтів. Ахмедова також намагалася відсудити у екс-чоловіка суперяхту "Місяць" вартістю 300 млн фунтів.

Газета Daily Telegraph в свою чергу зазначає, що в 2016 році британський суд, який розглядав шлюборозлучний процес 65-річного Фархада Ахмедова з Тетяною Ахмедовою, постановив виплатити їй 450 млн фунтів. Британські ЗМІ назвали це найбільшою в історії країни сумою, присудженої судом в рамках шлюборозлучного процесу.

Паралельно жінка судилася і з сином. У квітні 2021 року Високий суд Лондона зобов'язав сина Фархада Ахмедова - Темура - виплатити матері близько 75 млн фунтів стерлінгів. У суді дійшли висновку, що син підприємця проводив фінансові махінації, мета яких полягала в тому, щоб допомогти батькові уникнути виплати матері багатомільйонної компенсації за розлучення.

"Переказ великих сум грошей Темуру у 2015 і 2016 роках були продиктовані прагненням колишнього чоловіка не передавати свої активи колишній дружині", - йшлося в вердикті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА