11:18 17.07.2021

Ми пам'ятаємо про трагедію МН17 і віримо в притягнення винних до відповідальності - Зеленський

1 хв читати
Ми пам'ятаємо про трагедію МН17 і віримо в притягнення винних до відповідальності - Зеленський

Україна уважно спостерігає за судовим процесом щодо катастрофи літака МН17, який триває в Нідерландах, і сподівається на співпрацю РФ зі слідчими у цій справі для з'ясування правди і притягнення винних до відповідальності, заявив президент України Володимир Зеленський в день річниці трагедії.

"Світ і Україна пам’ятають про 298 жертв «Малайзійських авіаліній». Притягнення до відповідальності винних у катастрофі важливо не лише для родичів загиблих людей, а й для майбутніх поколінь", - наголосив Зеленський, повідомляє прес-служба глави держави.

Пасажирський літак "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. Загинули 283 пасажири і 15 членів екіпажу.

Міжнародна Спільна слідча група, до якої увійшли представники Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України, дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО Збройних сил РФ, дислокованій у Курську.

Вона також назвала причетних до транспортування і бойового застосування "Бука" чотирьох осіб: це троє громадян Росії і один українець – Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Пулатов і Леонід Харченко.

Суд в Гаазі в березні 2020 року розпочав розгляд справи про збитий літак рейсу МН17.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА