21:31 17.07.2021

Грузинські опозиціонери і журналісти на мітингу в Тбілісі знову зажадали відставки прем'єра

2 хв читати
Грузинські опозиціонери і журналісти на мітингу в Тбілісі знову зажадали відставки прем'єра

У Грузії близько 300 журналістів трьох опозиційних телеканалів "Пірвелі ТБ", "Мтаварі архі" і "Формула", а також прихильники опозиційних партій "Єдиний національний рух" і "Лело" провели в суботу перед будівлею парламенту акцію з вимогою відставки прем'єр- міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі і покарання тих, хто побив журналістів 5 липня.

Майже всі оратори, під час виступу на акції звинуватили чинну грузинську владу у відмові від західних цінностей і "бажанні повернутися в російський простір".

Їх підтримав і колишній президент Грузії Георгій Маргвелашвілі, котрий виступив на акції.

"У нас, грузинів, завжди був вибір, на якому боці стояти. Грузином був Іване Джавахішвілі (засновник Тбіліського державного університету) і Серго Орджонікідзе, який відрапортував у 1921 році в Москву, що над Тбілісі майорить червоний прапор. Ми зробили свій вибір і ніколи не відмовимося від нього, це вибір на користь того, щоб завтрашній день в Грузії не був би російським", - заявив Маргвелашвілі.

Організатори акції повідомили, що в неділю, 18 липня, коли міністр внутрішніх справ Грузії Вахтанг Гомелаурі виступатиме в парламенті, його зустрінуть "коридором ганьби".

Журналісти опозиційних телеканалів цього тижня провели кілька акцій протесту з вимогою відставки прем'єр-міністра Гарібашвілі, якого вони вважають відповідальним за побиття 5 липня декількох десятків журналістів агресивним натовпом, який протестував проти проведення в центрі Тбілісі маршу ЛГБТ-спільноти.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА