07:18 18.07.2021

Венедіктова зустрілася з представниками литовських правоохоронних органів

2 хв читати
Венедіктова зустрілася з представниками литовських правоохоронних органів

Генпрокурор Ірина Венедіктова під час візиту в Литву зустрілася з директором Служби спеціальних розслідувань Жидрунасом Барткусом (STT) і директором Служби розслідувань фінансових злочинів Антоні Мікульскісом, повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

"Весь світ має бути об’єднаний проти корупції, тому для нас пріоритетно розвивати зв’язки з правоохоронцями інших країн. Литва готова ділитися найкращими практиками і досвідом. Така взаємодія розвиває потенціал антикорупційних органів, а саме потужної боротьби від нас всіх чекає суспільство", - цитує прес- служба слова Венедіктової.

Також у Вільнюсі генпрокурор зустрілася з директором Служби розслідувань фінансових злочинів Антоні Мікульскісом. Керівники відомств обмінялися інформацією про заходи щодо захисту державних фінансів та протидії відмиванню коштів, прийнятих правоохоронними органами обох країн.

"Руйнування тіньових схем - дуже важливий напрям, де від пильності правоохоронців залежать всі сфери життя держави. Торік завдяки нашій координації з протидії схемам ухилення від сплати податків на майже 50 мільярдів гривень збільшено надходження до бюджету. А ліквідація транзитно конвертаційних груп збільшила надходження ПДВ на 40 мільярдів гривень.  Наразі українська система протидії фінансовим злочинам перебуває в стані перетворення. У вересні запрацює новий орган – Бюро економічної безпеки. Його аналітики і детективи працюватимуть над попередженням та розслідуванням злочинів, пов’язаних з економікою та фінансами", - зазначила вона.

Венедіктова також додала, що Офіс генпрокурора вже уклав Угоду про співпрацю з Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням і шахрайства (OLAF), яке також є партнером Служби розслідувань фінансових злочинів Литовської Республіки. Керівники українського і литовського інститутів домовилися поглиблювати співпрацю в сфері захисту економіки.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА