11:32 18.07.2021

Український інститут дипломатії планує провести двосторонній культурний сезон між Великою Британією та Україною в 2022 році - МЗС

2 хв читати
Український інститут дипломатії планує провести двосторонній культурний сезон між Великою Британією та Україною в 2022 році - МЗС

Генеральний директор Українського інституту при Міністерстві закордонних справ України Володимир Шейко розповів про заплановані на 2022 рік проекти, повідомила прес-служба МЗС.

"Наступного року Український інститут, серед іншого, планує втілити проєкт до 100-річчя української дипломатії, провести двосторонній культурний сезон між Великою Британією та Україною. Переконаний, що Інституту вдасться успішно втілити все задумане завдяки співпраці і синергії, а також спільному розумінню, наскільки культурна дипломатія важлива для України", - цитує прес-служба слова Шейко.

Зазначається, що Український інститут створений у 2017 році для зміцнення міжнародної та внутрішньої суб'єктності України через можливості культурної дипломатії, а 16 липня в МЗС відбувся захід з нагоди його триріччя.

"Український інститут не лише реалізує проєкти за кордоном, він підсилює політичні та комунікаційні задачі МЗС. Йдеться, зокрема, про культурну програму Кримської платформи, інформаційні кампанії, що привертають увагу світу до порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях", - повідомив глава дипвідомства Дмитро Кулеба.

Він розповів, що за три роки Український інститут реалізував близько 200 проектів в 28 країнах, у зокрема кілька десятків в рамках року культури Україна-Австрія в 2019 році.

Міністр відзначив запуск офіційного сайту України для іноземних аудитор UKRAINE.UA англійською, німецькою та французькою мовами, з планами запуску нових мовних версій.

"Попереду нас чекає чимало амбітних планів. Ми готові працювати над відкриттям перших закордонних філій Українського інституту, провести Дні України у 27 столицях Європейського Союзу, відкривати сучасне і яскраве українське мистецтво світові. З цією метою об’єднуватимемо зусилля держави, бізнесу, міжнародних партнерів та української громади за кордоном", - підсумував Кулеба.

У заході також брали участь перший заступник міністра Еміне Джапарова, голова Наглядової ради УІ Ольга Сагайдак, журналіст і колишній політв'язень Кремля Роман Сущенко, представники експертного середовища, відомі художники.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА