14:30 18.07.2021

На кордоні з РФ у Сумській області вночі напали на українських прикордонників - Держприкордонслужба

2 хв читати
На кордоні з РФ у Сумській області вночі напали на українських прикордонників - Держприкордонслужба

Напад на співробітників Державної прикордонної служби України стався в ніч на неділю на державному кордоні з РФ в Сумській області, в результаті якого зловмисники заволоділи табельною зброєю прикордонників, яку, однак, згодом було повернуто, повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

"Прикордонні наряди постійно зазнають агресивних дій із боку протиправних елементів. Цієї ночі на українсько-російській ділянці державного кордону в Сумській області, стався напад на прикордонний наряд, під час якого двом прикордонникам троє невідомих завдали тілесних ушкоджень. Правопорушникам вдалося заволодіти табельною зброєю", – йдеться в повідомленні, оприлюдненому в неділю.

У прикордонному відомстві зазначили, що своєчасними спільними діями з Національною поліцією зброю було повернуто, здійснюється розшук осіб, причетних до злочину. Тривають невідкладні слідчі дії в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.262 і 345 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів; погроза або насильство щодо співробітника правоохоронного органу).

Охорона державного кордону здійснюється посилено, на місце події прибув керівник Держприкордонслужби України.

У відомстві заявили, що поки що не можуть надати точну інформацію про те, звідки саме стався напад, з території України або РФ, проте спікер Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі "24 каналу" в неділю зазначив, що найімовірніше, це все-таки була територія України. "Нападники втекли вглиб території України. Найімовірніше, напад стався саме з території України. Всі подальші обставини встановить слідство", - сказав він.

За словами Демченка, стан постраждалих прикордонників задовільний.

У Держприкордонслужбі розцінили атаку на прикордонників як спробу залякування.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА