17:21 18.07.2021

У Дрогобичі обвалився другий під'їзд відселеного житлового будинку, де два роки тому загинули 8 людей

2 хв читати
У Дрогобичі обвалився другий під'їзд відселеного житлового будинку, де два роки тому загинули 8 людей

Обвалення другого під'їзду аварійного чотириповерхового будинку на вулиці Грушевського в м. Дрогобичі Львівської області сталося в неділю близько 12:50, повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

"Мешканці будинку були відселені після першого обвалу ще два роки тому. За попередньою інформацією, постраждалих немає, інформація уточнюється", - написав Козицький на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомлялося, в ніч на 28 серпня 2019 року в Дрогобичі стався обвал під'їзду багатоповерхового житлового будинку №101/1 на вул.Грушевського, внаслідок якого загинули 8 осіб, а ще 8 травмувалися. В результаті обвалу були повністю зруйновані сім квартир і перукарня на першому поверсі, що завдало жителям збитків на суму майже 30 млн грн.

Спочатку в ДСНС називали ймовірною причиною обвалу вибух природного газу, але в компанії "Львівгаз" категорично відкинули такі допущення. Досудовим розслідуванням встановлено, що до інциденту причетний головний інженер та начальник дільниці з обслуговування та ремонту житлового фонду комунального підприємства Дрогобицької міськради, які не належним чином проводили періодичні обстеження будинку, планові загальні та профілактичні огляди та не виявили непридатності будинку для подальшої експлуатації.

Через загрозу подальшого руйнування всіх мешканців було відселено, а будівлю виведено з експлуатації. Без житла залишилися мешканці 59 квартир (91 людина). Кабінет Міністрів України виділив 40,7 млн грн на житло для відселення громадян з аварійного будинку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА