09:43 19.07.2021

Байден звинуватив соцмережі в поширенні дезінформації, що "вбиває людей", про вакцини від COVID-19

2 хв читати
Байден звинуватив соцмережі в поширенні дезінформації, що "вбиває людей", про вакцини від COVID-19

Дезінформація, поширювана в соціальних мережах, таких як Facebook, про вакцини проти коронавірусу, сприяє зростанню смертельних випадків від інфекції, заявив президент США Джо Байден.

"Послухайте, єдине, де в нас є пандемія, - це серед тих, хто не прищепився. Вони (соцмережі - ІФ) убивають людей", - сказав Байден журналістам у Білому домі, коли його запитали про те, що він хотів би сказати стосовно дезінформації, яка публікується про вакцини в соціальних мережах.

Експерти й законодавці вже давно звинувачують Facebook у неспроможності контролювати шкідливий контент на своїх платформах, хоча компанія і впровадила правила, що забороняють публікацію неправдивих даних про коронавірус.

Раніше директор Центрів США з контролю і профілактики захворювань Рошель Валенська заявила, що пандемія в країні поширюється в районах із низьким рівнем вакцинації населення, і "це стає пандемією нещеплених".

За її словами, кількість нових випадків зараження коронавірусом у країні за останній тиждень зросла приблизно на 70%, кількість летальних випадків - на 26%. Близько 97% з госпіталізованих із діагнозом "коронавірус" не пройшли вакцинацію.

Зі звинуваченнями президента не погодився представник Facebook Кевін Маккалістер. "Ми не будемо відволікатися на звинувачення, не підкріплені фактами. Річ у тім, що понад 2 млрд людей переглянули авторитетну інформацію про COVID-19 і вакцини на Facebook, це більше, ніж на будь-якій інший платформі інтернету", - заявив він.

За словами Маккалістера, "понад 3,3 мільйона американців також скористалися нашим інструментом пошуку вакцин, щоб дізнатися, де і як отримати вакцину".

"Факти свідчать, що Facebook допомагає рятувати життя", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА