11:44 19.07.2021

Закон про призов на військову службу резервістів в особливий період опубліковано у "Відомостях Верховної Ради"

2 хв читати
Закон про призов на військову службу резервістів в особливий період опубліковано у "Відомостях Верховної Ради"

Закон про вдосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку й низку постанов, прийнятих під час п'ятої сесії Верховної Ради ІХ скликання, опубліковано в черговому номері збірки нормативно-правових актів парламентського видавництва "Відомості Верховної Ради України" №29 від 16 липня.

Як повідомляється на сайті українського парламенту, закон на базі військових комісаріатів створює територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, упорядковує питання військового обліку призовників, військовозобов'язаних і резервістів, забезпечує належне функціонування Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів. Також упроваджується новий вид військової служби - військової служби за призовом осіб з числа резервістів в особливий період.

Крім того, посилюється адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення законодавства про оборону, військовий обов'язок і військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Також у журналі опубліковано тексти постанови "Про вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України", що встановлює 4 червня днем пам'яті дітей, загиблих унаслідок російської агресії, а також постанови "Про зміну і встановлення меж міста Миргорода".

Як повідомлялося, 30 березня Верховна Рада підтримала президентський законопроект про створення територіальних центрів комплектування та соцпідтримки на базі військкоматів (законопроект №3553), який дасть змогу протягом доби призвати на службу резервістів в особливий період без оголошення мобілізації.

Закон стосується упровадження нового виду служби, що передбачає контракти з резервістами оперативного резерву в особливий період, що дозволяє оперативно протягом доби, в разі загострення ситуації на фронті або порушення кордонів держави, залучити вже наявний резерв. До резерву ввійдуть громадяни, які вже відслужили та мають бойовий досвід.

Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний закон №1357-IX 21 квітня. 23 квітня він набув чинності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА