12:10 19.07.2021

Більшість киян підтримують ініціативи міської влади щодо МАФів - опитування

2 хв читати
Більшість киян підтримують ініціативи міської влади щодо МАФів - опитування

Більшість киян підтримують ініціативи міської влади щодо МАФів, такі як встановлення єдиного архітектурного стандарту й заборона на розміщення кіосків уздовж основних транспортних магістралей, повідомляє соціологічна група "Рейтинг" за підсумками проведеного опитування.

"74% підтримують упровадження єдиного архітектурного стандарту для МАФів, 65% підтримують продаж права встановлення МАФів підприємцям через конкурс у системі Prozorro. Противників цих ініціатив 13-14%. Понад 50% підтримують заборону встановлення МАФів уздовж основних транспортних магістралей і заборону розміщення торговельних кіосків у радіусі 200 метрів від виходів зі станції метро. Третина скоріше не підтримує такі ініціативи (32% і 36% відповідно)", - зазначається у звіті за підсумками дослідження, оприлюдненому в понеділок.

Більше ніж 80% опитаних підтримують заборону продажу тютюнових виробів у МАФах біля шкіл і дошкільних закладів, 69% підтримують заборону продажу алкоголю в кіосках. Противників цього 13% і 19% відповідно.

Понад 90% опитаних згодні з тим, що підприємці повинні нести відповідальність за вивезення сміття і прибирання території навколо своїх МАФів, а також із тим, що влада повинна позбавляти дозволів на торгівлю МАФи в разі встановлення фактів антисанітарії.

Понад дві третини опитаних (70%) згодні з твердженням, що зовнішній вигляд МАФів псує архітектурний вигляд міста, 23% - не згодні.

До нещодавнього звільнення від торговельних кіосків 28 підземних переходів столиці позитивно ставляться 73% опитаних, 14% ставляться нейтрально до цієї ініціативи київської влади, 9% - негативно.

Опитування було проведено в період з 10 по 14 липня серед жителів Києва віком від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність 1200 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не більше ніж 2,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА