18:30 19.07.2021

Президенти України, Грузії та Молдови підписали Декларацію Батумського саміту щодо європейської інтеграції

2 хв читати
Президенти України, Грузії та Молдови підписали Декларацію Батумського саміту щодо європейської інтеграції

Президенти України, Грузії та Молдови під час зустрічі в Батумі в понеділок підписали Декларацію Батумського саміту щодо європейської інтеграції, повідомляє прес-служба президента.

Як повідомляється, Декларацію Батумського саміту, схвалену главами держав Асоційованого тріо - України, Грузії та Молдови, підписано для зміцнення тристоронньої співпраці щодо європейської інтеграції та підтвердження своїх зобов'язань співпрацювати для мирного, демократичного і процвітаючого європейського майбутнього.

"Ми підтверджуємо свою непохитну відданість продовженню процесу нашої інтеграції у Європейський Союз шляхом комплексних реформ, спрямованих на зміцнення наших демократичних інститутів, і поступовому наближенню нашого законодавства у відповідних сферах у ключових елементах права ЄС", - ідеться в тексті Декларації.

Згідно з документом, надання європейської перспективи трьом асоційованим партнерам - Україні, Грузії та Молдові стане потужним стимулом для більш широких реформ.

Так, країни "Асоційованого тріо" домовилися продовжувати співпрацю з інститутами ЄС щодо реалізації на практиці всіх можливостей і потенціалу, передбачених положеннями угод про асоціацію та зону вільної торгівлі, що передбачають поступову інтеграцію до внутрішнього ринку ЄС.

Окрім того, триватиме робота над визначенням пріоритетів для посилення політичного діалогу і просування економічної та галузевої інтеграції з ЄС, особливо у сферах транспорту, енергетики, цифрових перетворень, зеленої економіки, юстиції і внутрішніх справ, стратегічних комунікацій та охорони здоров'я, а також над забезпеченням кращого застосування механізмів та інструментів допомоги ЄС - сусідства, розвитку та міжнародної співпраці (NDICI).

У документі також відзначається прагнення до співпраці з цифрового переходу та циркулярної економіки і до пошуку можливостей співпраці з ініціативою "Тримор'я", а також прагнення до співпраці з ЄС у сфері спільної політики безпеки та оборони (СПБО), до продовження участі в місіях та операціях у межах СПБО.

Сторони висловили сподівання на поглиблення співпраці з чорноморськими партнерами для гарантування безпеки й стабільності в Чорноморському регіоні.

Країни також відзначили в Декларації підтримку "Східного партнерства".

Повний текст Декларації розміщено на сайті Офісу президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР запропонувало план, спрямований на скорочення російського потенціалу - Буданов

18 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Частка компаній, які планують роботу на 2 роки вперед, у березні зросла на 11,2 п.п.

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА