18:57 19.07.2021

Зеленський запропонував винести питання європейської перспективи України, Грузії та Молдови на розгляд Євроради

1 хв читати
Зеленський запропонував винести питання європейської перспективи України, Грузії та Молдови на розгляд Євроради

Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що запропонував президенту Європейської ради Шарлю Мішелю винести питання європейської перспективи України, Грузії та Молдови на розгляд ради.

"Я запропонував Шарлю Мішелю винести питання європейської перспективи (для України, Грузії та Молдови - ІФ) на розгляд Європейської ради", - заявив Зеленський під час брифінгу для ЗМІ за підсумками Батумської міжнародної конференції.

Європейська рада - один із семи основних інститутів Європейського Союзу, його головний політичний орган. Європейська рада формулює пріоритети і генеральну лінію політики Євросоюзу. У європейській практиці є рішення і закони, які можна ухвалити простою більшістю голосів або так званою кваліфікованою більшістю: "за" мають бути 55% країн-членів, що представляють 65% населення. Але якщо йдеться про рішення Євроради, то вони зазвичай схвалюються консенсусом. Засідання Європейської ради називаються самітами і проводяться не рідше ніж чотири рази за рік. У зборах лідерів ЄС також без права голосу беруть участь голова Європейської ради і голова Європейської Комісії. Нині ці посади обіймають Шарль Мішель та Урсула фон дер Ляєн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА