20:23 19.07.2021

Англія зняла майже всі антикоронавірусні обмеження

2 хв читати
Англія зняла майже всі антикоронавірусні обмеження

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав громадян бути обережними і стежити за здоров'ям, оскільки в Англії тепер зняті майже всі антикоронавірусні обмеження, повідомляє BBC News.

"Зараз підходящий момент, щоб підійти до завершального етапу зняття обмежень в Англії. Якщо ми не зробимо це зараз, то взагалі незрозуміло, коли ми будемо готові на це зважитися. Але необхідно дотримуватися обережності. Потрібно пам'ятати, що коронавірус активніше холодної пори року. Крім того, ми бачимо, що "індійський" штам вкрай заразний ", - сказав він на відео, опублікованому в Twitter.

Як зазначає BBC News, з 19 липня скасовуються всі обмеження, щодо зустрічей у групах. Будь-яка кількість людей може збиратися, як у закритих приміщеннях, так і під відкритим небом. Масковий режим скасовано, проте існує рекомендація носити їх у закритих приміщеннях.

Відкриваються нічні клуби, а бари і паби можуть обслуговувати не тільки відвідувачів за столиками, а й тих, хто сидить за барною стійкою або просто перебуває в залі. Тим часом, уряд планує заохочувати заклади, які прийматимуть тільки гостей з сертифікатами вакцинації (картка NHS Covid Pass).

Знято всі обмеження з максимальної кількості людей, яких дозволяється запрошувати на весілля, похорон, для людей, які відвідують концерти, театри, спортивні заходи.

Жителям Англії також дозволили подорожі до сильно постраждалих від коронавірусу країн з "червоного списку", проте рекомендовано утриматися від таких поїздок. При цьому мандрівникам, які повертаються з Франції до Англії, Вельсу і Шотландії, доведеться дотримуватися десятиденного карантину.

Особам молодше 18 років і повністю вакцинованим дорослим більше не потрібно самоізолюватись після відвідування країн із "жовтого списку".

Раніше антикоронавірусні обмеження послабив Вельс. З 17 липня там можна збиратися в будь-якій кількості на відкритому повітрі, до шести людей можуть сидіти за одним столиком у закладах. Організовані заходи в приміщенні можуть проводитися з обмеженням у тисячу сидячих місць і 200 стоячих.

Північна Ірландія планує послабити обмеження з 26 липня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА