20:49 19.07.2021

Байден серйозно ставиться до хакерських атак, будь вони з Росії або Китаю

2 хв читати
Байден серйозно ставиться до хакерських атак, будь вони з Росії або Китаю

Президент США Джо Байден однаково серйозно ставиться до кіберзагроз, виходять вони від Росії або від Китаю, заявила в понеділок представник Білого дому Джен Псакі.

"Президент дуже серйозно ставиться до проблеми кіберактивності: незалежно від того, чи виходить ця активність від Росії або від Китаю", - сказала вона на брифінгу.

Деякі американські журналісти на брифінгу висловили точку зору, згідно з якою Байден, зіткнувшись з кібератакою, за якою може стояти Китай, відреагував менш різко, ніж це було у випадках, коли Вашингтон обвинувачував у хакерських атаках РФ.

Раніше в понеділок Байден заявив, що у вівторок йому передадуть детальну доповідь щодо ситуації з кіберактивністю, до якої може бути причетний Китай.

"Наскільки мені відомо, завтра мені представлять доповідь з детальною інформацією", - сказав Байден у понеділок, коментуючи цю ситуацію у відповідь на запитання журналіста.

Президент додав, що, наскільки він розуміє, китайське керівництво більшою мірою "захищає" тих, хто здійснює кібератаки, ніж здійснює їх.

"Китайська влада... не сама це робить, а захищає тих, хто це робить. Можливо, вони створюють умови для того, щоб вони (хакери - ІФ) могли це робити", - зазначив американський лідер.

Раніше західні ЗМІ з посиланням на високопоставленого представника адміністрації Білого дому повідомили, що Вашингтон разом з ЄС і союзниками з НАТО в понеділок виступив із обвинуваченнями на адресу Китаю через кіберактивність.

Як повідомило раніше в понеділок з посиланням на високопоставленого чиновника з адміністрації США видання The New York Times, такі дії з боку Вашингтона і його союзників пішли, зокрема, через ймовірну причетність китайської влади до злому в березні систем електронної пошти Microsoft, які використовують великі світові компанії, уряду, військові підрядники.

Минулого тижня Держдеп США заявив, що Вашингтон запропонував винагороду розміром до $10 млн за інформацію, яка допоможе встановити особу або місцезнаходження хакерів, які здійснюють атаки на стратегічно важливі американські об'єкти інфраструктури.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА