20:57 19.07.2021

Держсекретар США зустрівся з лідером білоруської опозиції Тихановською, повідомляють її соратники

2 хв читати
Держсекретар США зустрівся з лідером білоруської опозиції Тихановською, повідомляють її соратники

У понеділок у Вашингтоні відбулися зустрічі екс-кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, його заступником Вікторією Нуланд і радником Держдепартаменту США Дереком Шолле, йдеться в Telegram-каналі політика.

"Вони обговорили захоплення літака Ryanair, напади на  громадянське суспільство і медіа, організовану режимом нелегальну міграцію в Литву як спробу мстити ЄС", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, Тихановська закликала США ухвалити пакет екстреної допомоги для білоруських незалежних ЗМІ, Youtube-проектів, Telegram-каналів, журналістських розслідувань. Крім того, вона закликала "розширити допомогу громадянському суспільству, репресованим і приватному бізнесу в Білорусі, політв'язням та їх сім'ям, збільшити кількість стипендіальних програм для підтримки студентів і дослідників".

Також екс-кандидат у президенти закликала США дати сигнал Росії, що підписані контракти і угоди з чинною владою не будуть визнані юридично і анулюються.

"Росія може відігравати конструктивну роль у вирішенні кризи в Білорусі - посередництвом у діалозі і участю в конференції на тему Білорусі - тоді Лукашенко не буде ставити під сумнів суверенітет Білорусі та безпеку цілого регіону", - заявила Тихановська.

Вона запропонувала "посилити разом із партнерами політичний та економічний тиск на режим". "Зупинка контрактів з режимом і санкції - ефективний інструмент, але важливо закривати лазівки для їх обходу і синхронізувати дії з ЄС, Великою Британією і Канадою", - йдеться в повідомленні.

Там уточнюється, що зустріч держсекретаря з Тихановською тривала годину.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА