07:05 20.07.2021

У Британії з кінця вересня будуть пускати на масові заходи лише вакцинованих

2 хв читати
У Британії з кінця вересня будуть пускати на масові заходи лише вакцинованих

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у понеділок заявив, що має намір з кінця вересня зобов'язати нічні клуби і організаторів масових заходів в Англії впускати тільки повністю вакцинованих від COVID-19 відвідувачів.

За повідомленням газети The Guardian, Джонсон пояснив, що ухвалив таке рішення, оскільки стурбований "ризиком, який містять нічні клуби". Британська влада вважає, що клуби грають істотну роль у поширенні коронавірусної інфекції.

Згідно з планом глави британського уряду, до кінця вересня всі англійці старше 18 років отримають можливість зробити щеплення від COVID-19, і тому відтоді можна буде пускати людей на масові заходи лише після пред'явлення сертифіката про вакцинацію. Негативного тесту на COVID-19 тоді буде недостатньо, попередив британський прем'єр.

Крім того, Джонсон запевнив, що вважає правильним своє рішення з понеділка скасувати обмеження в Англії, покликані сповільнити поширення коронавірусу.

"Якщо ми не відкриємо країну зараз, ми можемо зіткнутися з ще більш жорсткими обмеженнями в майбутньому", - сказав Джонсон на прес-конференції, аргументуючи рішення зняти обмеження, незважаючи на щоденне збільшення кількості випадків захворювання COVID-19.

Також Джонсон похвалив англійців за високі темпи вакцинації і закликав їх продовжити робити щеплення від COVID-19.

"Єдина причина, через яку ми можемо відкрити країну зараз, - це велика кількість вакцинованих за короткий час", - сказав Джонсон. Прем'єр-міністр зазначив, що 96% людей старше 50 і 83% людей віком від 30 до 50 років вже вакцинували, проте 36% людей віком від 18 до 30 років досі не отримали першу дозу вакцини.

Нині у Великій Британії 87,9% населення отримало одну дозу вакцини і 68,5% - дві. За весь період пандемії в країні було зареєстровано понад 5,4 млн випадків зараження COVID-19 і близько 128 тис. смертей від захворювання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА