08:06 20.07.2021

Всеукраїнський Форум "Україна 30. Трудові ресурси" відкриє міністр економіки Любченко

3 хв читати
Всеукраїнський Форум "Україна 30. Трудові ресурси" відкриє міністр економіки Любченко

Всеукраїнський Форум "Україна 30. Трудові ресурси" у вівторок, 20 липня, відкриє перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економіки України Олексій Любченко.

Відповідно до прес-релізу, упродовж двох днів спікери говоритимуть про державне бачення з повернення трудових мігрантів, державні програми з подолання безробіття, зміни на ринку праці через пандемію коронавірусу. А також - про новий Трудовий кодекс, цифровізацію, як невід'ємну складову сфери трудових відносин. А також про Європейську соціальну хартію і Конвенцію Міжнародної організації як орієнтири для забезпечення соціальних стандартів та зайнятості українців.

Як зазначається, першу сесію буде присвячено державному баченню з повернення трудових мігрантів. Учасниками цієї частини заходу стануть перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економіки України Олексій Любченко, міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов, радник президента України з питань економіки Олег Устенко, Надзвичайний і Повноважний посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Португальській Республіці Інна Огнівець, директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України Елла Лібанова і народний депутат Леся Забуранна.

Державні програми з подолання безробіття обговорять спікери другої сесії, зокрема заступник керівника Офісу Президента Юлія Свириденко, представники міністерства інфраструктури, Державної служби зайнятості, Державної служби України з питань праці, а також народні депутати.

На тему змін на ринку праці через пандемію коронавірусу говоритимуть заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко, голова Національного агентства кваліфікацій Юрій Баланюк, представники Державної служби зайнятості та громадські діячі.

Другий день Форуму буде присвячено темі змін на ринку праці та трудових відносин на вимогу часу.

Під час першої сесії спікери обговорять, які зміни чекають трудове законодавство. Зокрема, заступник міністра економіки України Світлана Глущенко, заступник голови Державної служби України з питань праці Ігор Дегнера, президент Київської школи економіки Тимофій Милованов, Національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Сергій Савчук, а також директор програми "Школа Міністрів" Київської школи державного управління ім. С.Нижного, юридичний радник департаменту стратегії Вищого органу аудиту Польщі, колишній міністр праці Польщі Пьотр Кульпа.

Темою другої сесії буде "Цифровізація як невід'ємна складова сфери трудових відносин". У обговоренні візьмуть участь голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус, радник віце-прем'єр-міністра цифрової трансформації України Олег Дробот, представники міністерства економіки, Європейської бізнес асоціації, народні депутати.

Крім того, Європейській соціальній хартії та Конвенції Міжнародної організації праці як орієнтирам для забезпечення соціальних стандартів та зайнятості населення в Україні буде присвячено третю сесію. Серед основних учасників міністр соціальної політики України Марина Лазебна, заступник міністра економіки і сільського господарства України Тарас Качка, представники Міжнародної організації праці в Україні, Верховної Ради і Ради Європи.

Раніше повідомлялося, що Форум у вівторок, 20 липня, відкриє президент України Володимир Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА