11:32 20.07.2021

Медведчук сподівається, що апеляційний суд вивчить матеріали і врахує аргументи захисту

2 хв читати
Медведчук сподівається, що апеляційний суд вивчить матеріали і врахує аргументи захисту

Київський апеляційний суд переніс на 30 липня слухання апеляції народного депутата (фракція "Опозиційна платформа - За життя") Віктора Медведчука на рішення суду про цілодобовий домашній арешт для ознайомлення з матеріалами скарги, Медведчук сподівається, що судді вивчать і врахують позицію захисту.

"Суд отримав матеріали, як сказав головуючий колегії, тільки зараз (...) Безумовно, їх треба вивчити, і я зацікавлений в тому, щоб матеріали були вивчені, тому що в них є не лише необґрунтовані, безперспективні аргументи обвинувачення (...) там є і аргументи захисту, (...) які підтверджують абсурдність тяжких обвинувачень, які висунуті щодо мене і мого колеги Тараса Козака", - сказав Медведчук журналістам у вівторок у Києві.

Він додав: "Суд узяв час до 30 липня. Сподіватимемося, що цього часу буде достатньо, щоб вивчити матеріали справи й ухвалити справедливе рішення".

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 9 липня продовжив домашній арешт Медведчуку до 7 вересня. Медведчук подав апеляцію на це рішення суду.

Народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку (фракція "Опозиційна платформа - За життя") 11 травня було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму. За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності та співпраці з країною-агресором

За даними слідства, в 2015 році Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ). Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю. Третій епізод незаконної діяльності – проведення підривної діяльності проти України, зокрема в контексті розробки антиукраїнського проекту "Промінь".

Медведчук 12 травня прибув в Офіс генерального прокурора, ознайомився з копією пред’явленої йому підозри і заявив, що переховуватися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими.

Козак, за даними правоохоронних органів, перебуває в РФ. Водночас, за інформацією Медведчука, Козак перебуває на території Білорусі, де проходить лікування. Козака оголошено в розшук, є рішення суду на його затримання для обрання запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА