11:51 20.07.2021

Кулеба: Україна має конкретні ідеї, як перешкодити РФ перетворити Чорне море на своє "внутрішнє озеро"

2 хв читати
Кулеба: Україна має конкретні ідеї, як перешкодити РФ перетворити Чорне море на своє "внутрішнє озеро"

У України є конкретні ідеї і пропозиції щодо того, як перешкодити Росії перетворити Чорне море на своє "внутрішнє озеро", заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Якщо країни Чорного моря та члени НАТО плюс Україна, Грузія, і можна знайти навіть місце для Молдови в цьому механізмі, не об'єднають своїх зусиль, то Росія перетворить Чорне море на своє внутрішнє озеро, поділить його навпіл і почне повністю панувати у своїй зоні. Ця тема була вчора дуже предметно проговорена - тобто, що треба зробити для того, щоб вирівняти ситуацію з безпекою в Чорному морі. У України є конкретні ідеї, конкретні пропозиції з цього приводу", - сказав Кулеба в прямому ефірі у Facebook у вівторок за підсумками візиту президента України Володимира Зеленського до Грузії.

Міністр заявив, що Україна обговорює наразі ці ідеї з Грузією, Молдовою, державами-членами НАТО, які є причорноморськими і дружніми до України, а саме з Румунією, Болгарією і Туреччиною.

Кулеба також поінформував, що для посилення євроінтеграції в травні в Києві було створено Асоційоване тріо України, Грузії та Молдови, а в понеділок у Батумі відбувся повноцінний саміт лідерів "Асоційованого тріо" за участю президента Європейської ради Шарля Мішеля.

"Тут йдеться про безпеку регіону, про безпеку взагалі Європи, тому що ми абсолютно переконані, що без членства наших трьох країн в ЄС гарантувати повноцінну безпеку Європи буде неможливо... Але я вам скажу, що все більше країн у ЄС теж починають думати в межах цієї парадигми, і це дуже радує", - додав він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА