13:23 20.07.2021

Мінцифри та Міносвіти планують закупівлю 60 тис. ноутбуків для педагогів до кінця 2021 року - заступник міністра цифрової трансформації

2 хв читати
Мінцифри та Міносвіти планують закупівлю 60 тис. ноутбуків для педагогів до кінця 2021 року - заступник міністра цифрової трансформації

 Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти і науки України планують закупівлю 60 тис. ноутбуків до кінця 2021 року для педагогів шкіл із метою організації дистанційного навчання в рамках боротьби з наслідками COVID-19 під час освітнього процесу.

"Кожен учитель має бути забезпечений необхідною технікою... Саме тому Міністерство освіти та Мінцифри запустили цей проект "Ноутбук кожному вчителю". Це державна субвенція на придбання ноутбуків для вчителів... 60 тис. ноутбуків для вчителів - це наш план на 2021 рік", - заявила заступник міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан під час онлайн-брифінгу щодо державної субвенції на придбання ноутбуків для педагогів.

За її словами, вже у жовтні 2021 р. очікуються результати перших торгів, підбиття підсумків за цінами та необхідною кількості ноутбуків, в листопаді 2021 року буде підбито результати останнього етапу торгів.

Як зазначив заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький, "на сьогодні всі області України вже отримали державні субвенції на закупівлю ноутбуків та розпочинають процес розподілу отриманих коштів".

"Деякі області України вже розпочинають закупівлю ноутбуків для педагогів. Ще вчора у нас було 6,5 тис. комп'ютерів, заявки за якими подали на закупівлю, а вже сьогодні 8 тис.", - сказав він.

Розподіл закуплених ноутбуків проводитимуть обласні адміністрації між закладами освіти, в яких кількість персональних комп'ютерів менша, ніж кількість педагогічних працівників. У першій черзі стоять заклади загальної та середньої освіти з кількістю щонайменше 250 учнів та опорні заклади з кількістю щонайменше 200 учнів. У другій черзі заклади загальної середньої освіти з кількістю менше ніж 100 учнів.

На сьогодні на сайті Міністерства цифрової трансформації можна ознайомитися з картою за планами закупівель ноутбуків за областями, кількістю шкіл, які планують отримати ноутбуки, та загальною потребою педагогів у них.

Фінансування закупівлі технічних засобів здійснюватимуться за рахунок державної субвенції із залученням фінансової допомоги органів місцевого самоврядування. Також організатори проекту "Ноутбук кожному вчителю" розраховують на допомогу представників бізнесу.

За словами Селецького, середня вартість ноутбука становить 20 тис. 40 грн. Найбільше коштів із бюджету на закупівлю виділено для Дніпропетровської та Київської областей, понад 70 млн грн кожній залежно від кількості учнів.

Формула розрахунку потреби закладів освіти в ноутбуках для педагогів не передбачає необхідності їх виділення для вчителів технічних та спортивних спеціальностей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА