19:19 20.07.2021

Кількість жертв повені в Німеччині зросла до 169, у всій Європі - до 200

2 хв читати
Кількість жертв повені в Німеччині зросла до 169, у всій Європі - до 200

У Німеччині кількість жертв повені, що сталася минулого тижня, зросла до 169 осіб, загалом у Європі - до 200, і 246 осіб досі вважаються зниклими безвісти, повідомляють у вівторок місцеві ЗМІ.

За останніми даними, в Німеччині загинули 169 осіб, серед них 117 - у районі Арвайлер у федеральній землі Рейнланд-Пфальц. Місцева поліція повідомляє про 170 зниклих безвісти. Також наразі близько 40 тис. осіб у районі не мають доступу до електрики та водопроводу. У федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія повідомляється про 47 жертв і п'ятьох зниклих безвісти.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія і кандидат у канцлери ФРН від партійного союзу ХДС/ХСС Армін Лашет провели прес-конференцію в місті Бад-Мюнстерайфель у Північному Рейні-Вестфалії. Вони висловили подяку всім, хто допомагав боротися з повінню, і прокоментували ситуацію з системами оповіщення про небезпеку в країні.

"Люди думають, що все стає цифровим. Але нам знову знадобляться аналогові системи. Суспільство стає вразливим, коли електрики більше немає", - заявив Лашет.

"Можливо, старі добрі сирени набагато кращі, ніж ми вважали", - підтримала Лашета канцлер.

Раніше уряд Німеччини звинувачували в тому, що системи оповіщення про надзвичайні ситуації спрацювали погано або не спрацювали зовсім.

Крім того, повідомляється про 31 загиблого та 70 зниклих безвісти в Бельгії. У вівторок у країні оголосили національний день жалоби у пам'ять про загиблих унаслідок повеней і провели хвилину мовчання.

Сильна повінь сталася в Європі минулого тижня: найбільше постраждала західна частина Німеччини, також повені накрили схід і південь Бельгії та деякі райони Нідерландів і Люксембургу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА