19:50 20.07.2021

У МЗС презентували стратегію просування туристичного бренда України у світі

2 хв читати
У МЗС презентували стратегію просування туристичного бренда України у світі

Міністерство закордонних справ України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Державне агентство розвитку туризму та креативна школа Projector представили комунікаційну стратегію просування України як популярного напрямку для іноземних туристів.

"Ця кампанія триватиме до кінця вересня, і ми сподіваємося, що нові туристичні напрямки будуть розвинені, й також це приверне більшу увагу до України, ніж у нас нині є. Ми справді вважаємо, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути, і кількість туристів, які приїдуть в Україну, як результат цієї кампанії, є нашим завданням", - сказала перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на презентації в Києві у вівторок.

За її словами, понад 120 посольств у 80 країн світу приєдналися до кампанії та поширюватимуть її контент.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що Міністерство культури й Державне агентство розвитку туризму з минулого року розпочали перезапуск індустрії туризму в Україні.

"Туристична галузь - це не просто про економіку та про контакти людей. Це про презентацію країни у світі, це про можливості, які відкриває туристична галузь для багатьох людей, задіяних у цій сфері. Тому ми вважаємо, що просувати туристичну сферу надзвичайно важливо. Я радий, що всі в цій країні - від президента до міністра охорони здоров'я - вже чітко реагують на слово "туризм" і відразу включаються і вже розуміють значення можливостей, які відкриває перед нами ця сфера", - зазначив Ткаченко.

У свою чергу глава Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів звернула увагу на те, що на сьогодні України фактично немає на туристичній мапі світу, хоча вона починає з'являтися на певних ринках, як, наприклад, на ринку Саудівської Аравії.

"Нам важливо сформувати, що таке Україна, а також змінити те, як іноземці сприймають нас. Тому що ми асоціюємося, на жаль, досі все-таки з корупцією, бідністю, розрухою, революціями тощо. Ми маємо змінювати й робити Україну туристичною та привабливою", - пояснила вона.

Олеськів додала, що є кілька туристичних продуктів і кластерів туристів, з якими вестиметься робота. Зокрема, це культурний туризм, гастротуризм, міський туризм, природний туризм, релігійний туризм.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА