20:44 20.07.2021

В.о. глави МЗС Вірменії Григорян обговорив із іноземними послами загострення на кордоні з Азербайджаном

2 хв читати
В.о. глави МЗС Вірменії Григорян обговорив із іноземними послами загострення на кордоні з Азербайджаном

Перший заступник міністра закордонних справ Вірменії Армен Григорян закликав до відновлення процесу мирного врегулювання нагірно-карабаського конфлікту, без дозволу якого регіон постійно стикатиметься з новими спробами підриву безпеки.

"Вірменія готова на основі пропонованих співголовуванням Мінської групи ОБСЄ підходів, які підтверджують розроблені співголовуванням принципи, зокрема, право на самовизначення, знову залучитися до процесу мирного врегулювання нагірно-карабаського конфлікту", - сказав Григорян, який у вівторок прийняв акредитованих у країні глав дипломатичних представництв.

При цьому відомство представило Григоряна, призначеного на посаду заступника голови МЗС Вірменії 14 липня, як виконувача обов'язки міністра закордонних справ Вірменії.

Як повідомляє прес-служба МЗС Вірменії, головною темою зустрічі була "ситуація, що склалася в результаті зазіхань Азербайджану на суверенну територію Вірменії, зокрема, вторгнення збройних сил Азербайджану в Сюнікську і Гегаркунікську області, а також створення нового осередку напруженості в напрямку населеного пункту Єрасх Араратської області (на кордоні з Нахічеванню - ІФ) протягом останнього тижня".

Григорян зазначив, що "офіційний Баку виступає з помилковими територіальними та історичними претензіями проти Вірменії, які чітко зазначають загарбницькі домагання Азербайджану на територію Республіки Вірменія", повідомили в МЗС республіки.

Як заявив Григорян, застосування сили проти народу Нагірного Карабаху, "відсутність належної реакції міжнародної спільноти на масові злочини, зокрема етнічні чистки, заохотили Азербайджан перетворити застосування сили на постійний інструмент політики, що загрожує регіональній безпеці і стабільності".

"Республіка Вірменія і весь вірменський народ не терпітимуть подібних порушень своїх прав. Сьогодні ЗС Вірменії повноцінно виконують свої обов'язки щодо забезпечення територіальної цілісності Вірменії. Вірменія задіє весь свій військово-політичний інструментарій, у співпраці з відповідними двосторонніми та багатосторонніми форматами. Вірменія очікує чіткої реакції міжнародних партнерів на подібні порушення міжнародного права з боку Азербайджану", - зазначив в.о. глави МЗС.

Глава МЗС Вірменії Ара Айвазян заявив про свою відставку 27 травня. 31 травня на зустрічі зі співробітниками МЗС він пояснив відставку незгодою з ініціативами керівництва країни, які розцінює як такі, що суперечать національним інтересам. 7 червня всі чотири заступники міністра закордонних справ також подали у відставку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА