20:41 20.07.2021

В Україні вперше громадянину повідомили про підозру в піратстві

2 хв читати

Правоохоронці повідомили громадянину України про підозру за фактом захоплення судна в Індійському океані, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"За даними слідства, громадянин України, будучи співробітником іноземної охоронної компанії, надавав послуги з охорони в піратонебезпечних районах судноплавства. Під час виконання своїх зобов’язань з охорони у липні 2020 року він зі зброєю  прибув на одне із суден під прапором Маршалових островів у західній частині Індійського океану. Діючи з метою власної вигоди, використовуючи зброю, повідомив капітану про те, що він захоплює судно та вимагає зміни його курсу до порту Фуджейра, а також виплати грошових коштів", - зазначається в повідомленні.

Також зловмисник з метою вчинення психологічного тиску на капітана та членів екіпажу продемонстрував споряджений набоями магазин до гвинтівки та здійснив постріл у стелю капітанського містка, що призвело до пошкодження елементів освітлення, після чого вже під загрозою застосування вогнепальної зброї повторив свої вимоги.

Капітан судна віддав наказ старшому механіку перевести машину в режим маневрування, а вимоги зловмисника передав менеджерам компанії судновласника.

У результаті переговорів через чотири дні представники судноплавної компанії надали вказівку капітану видати громадянину України $6 тис. в обмін на здачу їм зброї та розблокування роботи судна.

Чоловікові інкримінують ст. 446 (піратство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання громадянина. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА