09:30 21.07.2021

Моніторинг стану повітря поблизу "Рівнеазот" здійснюється в цілодобовому режимі, загрози немає - ДСНС

2 хв читати
Моніторинг стану повітря поблизу "Рівнеазот" здійснюється в цілодобовому режимі, загрози немає - ДСНС

Станом на ранок середи в районі Рівненського хімічного заводу ПрАТ "Рівнеазот", де напередодні сталася аварія і в повітря потрапили хімічні речовини (оксиду азоту), загрози населенню та довкіллю немає. Моніторинг стану повітря в навколишньому середовищі здійснюється в цілодобовому режимі, повідомили в ДСНС.

"Моніторинг стану повітря в навколишньому середовищі здійснюється в цілодобовому режимі. Станом на 6.00 21 липня жодної загрози населенню та навколишньому середовищу немає", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в середу вранці.

Як повідомлялося, "Рівнеазот" повідомив про надзвичайну ситуацію на підприємстві у вівторок - розгерметизацію трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти, внаслідок якої стався разовий викид нітрозних газів у незначній кількості на території заводу.

У Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили інформацію про відсутність жертв і постраждалих.

За даними ДСНС, концентрація газу в повітрі внаслідок витоку на заводі мінеральних добрив "Рівнеазот" у вівторок уп'ятеро нижча за рівень, небезпечний для людини, а загрози довкіллю в результаті події немає. "За інформацією лабораторного центру, небезпечний рівень газу становить 5 мг на куб повітря. На момент витоку газу концентрація становила 1 мг на куб. м", - повідомили у відомстві.

За інформацією головного санітарного лікаря Рівненської області Романа Сафонова, показники забруднення атмосферного повітря в Рівному після витоку газу на заводі мінеральних добрив "Рівнеазот" у нормі.

Він додав, що в разі викиду в атмосферу шкідливих речовин насамперед страждають найбільш вразливі групи з захворюванням органів дихання і люди похилого віку. За словами Сафонова, жителям міста варто зачиняти вікна й не виходити на вулицю, доки ситуація не нормалізується.

Згідно з заявою голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергія Коваля, після проведення замірів у чотирьох точках: селах Городок, Караєвичі, Обарів, а також у Рівному на вул. Млинівській місцевим гідрометцентром перевищення гранично допустимої концентрації діоксиду азоту в повітрі не виявлено.

На території населених пунктів вміст діоксиду азоту 0,031-0,074 мг/м куб. при гранично допустимій концентрації 0,2 мг/м куб. і оксиду азоту 0,029 - 0,048 мг/м куб., при гранично допустимій концентрації - 0,4 мг/м куб.

У середу вранці триває відбір ґрунтів для проведення екоекспертизи біля ПрАТ "Рівнеазот" і в населених пунктах поблизу підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА