11:06 21.07.2021

Екс-нардепу Дмитренку повідомлено про підозру в невиконанні рішення суду

2 хв читати
Екс-нардепу Дмитренку повідомлено про підозру в невиконанні рішення суду

Колишньому народному депутату України, який наразі обіймає посаду керівника однієї з районних рад Чернігівської області, повідомлено про підозру в умисному невиконанні рішення суду, яке набуло законної сили, чим завдав значної шкоди інтересам юридичної особи, повідомляє прес-служба Чернігівської обласної прокуратури.

У прокуратурі не називають імені чиновника і яку райраду він очолює.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, екс-нардепом є Олег Дмитренко, а злочин він скоїв у 2013 році, ще до свого депутатства.

У 2010 році Дмитренко був обраний депутатом Чернігівської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", однак згодом виключений із відповідної фракції та партії. У 2014-2019 рр. - народний депутат Верховної Ради VIII скликання від партії "Блок Петра Порошенка", обраний за мажоритарним округом №210 (Чернігівська область). У 2020 році обраний головою Прилуцької районної ради.

"Під час досудового розслідування встановлено, що чиновник, обіймаючи раніше посаду директора одного із сільськогосподарських товариств області, достовірно знав про наявність постанови Срібнянського районного суду Чернігівської області про визнання та надання дозволу на виконання рішення арбітражного суду Міжнародної торгової зерном і кормами (GAFTA). Згідно із зазначеною постановою, ухвалено рішення стягнути з його підприємства на користь іншого сільськогосподарського товариства грошові кошти розміром $3 млн 664 тис. 946,9 у зв'язку з невиконанням відповідачем зобов'язань за контрактом. Однак усупереч рішенню суду підозрюваний, маючи фінансову можливість частково погасити суму заборгованості, не спрямував наявні кошти позивачеві, а переказав їх на рахунки іншого підприємства", - йдеться в повідомленні.

Дії екс-нардепа класифіковано за ч.3 ст.382 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Британський принц Гаррі офіційно підтвердив, що тепер він є резидентом США

РАКЕТНА НЕБЕЗПЕКА ПО ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА