12:02 21.07.2021

В Україні за добу потонули 20 людей, зокрема двоє дітей - ДСНС

2 хв читати
В Україні за добу потонули 20 людей, зокрема двоє дітей - ДСНС

На водоймах України за минулу добу, 20 липня, загинули 20 осіб, зокрема двоє дітей, повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Тільки за минулу добу вода забрала життя 20 українців. З них двоє дітей. Однак навіть катастрофічно високий показник смертності на водних об'єктах не лякає людей. Незважаючи на постійні застереження працівників служби порятунку, люди ігнорують елементарні правила поведінки на воді", - наголошується в повідомленні.

Зазначається, що найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є купання в необладнаних для цього місцях, купання в нетверезому стані та самостійне відвідування водойм дітьми.

"Зокрема, 20 липня близько 17 години у Кривому Розі на р. Саксагань місцеві жителі виявили, витягнули з води та передали на судмедекспертизу тіло потонулої дівчинки 2014 року народження. В Чернігівській області 20 липня о 5:50 до служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що рибалка в р. Десна біля с. Авдіївка Куликівської територіальної громади Чернігівського району виявив і витягнув на поверхню тіло дівчинки 2011 року народження, яка потонула 18 липня. Для проведення пошукових робіт, які тривали протягом двох днів, залучалися 11 людей, три одиниці техніки та два човни, з них від ГУ ДСНС - п'теро людей особового складу та одна одиниця техніки. Обстежено дно акваторії р. Десна в районі місця події на площі 5500 кв.м і 10 км водної акваторії уздовж берегової лінії", - повідомляють рятувальники.

Загалом від початку року на водоймах України загинули 836 осіб.

У ДСНС нагадують, що купатися можна тільки на спеціально обладнаних пляжах. Рятувальники рекомендують не пірнати в незнайомих місцях, не залишати дітей без нагляду біля води й не дозволяти їм самостійно відвідувати місцеві озера та річки, не запливати далеко й не плавати наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах. Також рекомендується не заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння і наближатися до суден, човнів і катерів.

Температура води для купання має бути не нижчою за + 17° і проводити в ній рекомендується не більше 20 хвилин, причому цей час має збільшуватися поступово, починаючи з 3-5 хвилин.

Також рятувальники радять стежити за штормовими попередженнями та не виходити в плавання на човнах під час сильних поривів вітру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА