12:40 21.07.2021

В Австралії, незважаючи на режим ізоляції для половини населення, поширюється COVID-19

2 хв читати
В Австралії, незважаючи на режим ізоляції для половини населення, поширюється COVID-19

Зростання захворюваності на COVID-19 відзначається у двох штатах Австралії, незважаючи на те, що 13 млн жителів країни - близько половини населення - тепер живуть в умовах жорсткого локдауну, передає в середу телеканал Channel News Asia.

Так, у штаті Новий Південний Уельс, де розташовується найбільш населене місто країни Сідней, виявили за добу 110 випадків коронавірусу - більше, ніж за попередній період з 78 випадками. При цьому в Сіднеї та прилеглих районах уже чотири тижні діють обмеження з метою стримати більш заразний штам коронавірусу "дельта".

У штаті Вікторія діагностували в середу 22 випадки, а у вівторок цей показник становив дев'ять.

"Якщо ми не пішли б у локдаун кілька тижнів тому, сьогоднішній показник у 110 випадків, поза всяким сумнівом, становив би тисячі й тисячі", - заявила прем'єр штату Новий Південний Уельс Гледіс Береджіклян.

Водночас вона зазначила, що не зможе сказати до наступного тижня, чи зніме влада режим ізоляції в Сіднеї в запланований раніше термін - 30 липня.

Тим часом тижневий режим ізоляції починає діяти з середи в штаті Південна Австралія.

Channel News Asia зазначає, що події розвиваються також на тлі повільної вакцинації населення: лише трохи більше ніж 11% населення Австралії завершили курс щеплень.

У свою чергу прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон визнав, що поширення штаму COVID-19 "дельта" стало новим фактором в епідемічній ситуації, а програма вакцинації відстає на два місяці від графіка.

Channel News Asia зазначає, що в Австралії наразі використовується вакцина AstraZeneca, рекомендована для використання особам старше 60 років, і вакцина Pfizer/BioNTech, яка через її обмежені запаси видається лише людям за 40 років.

За даними статистичного сайту Worldometers, загалом в Австралії за час пандемії виявили понад 32,2 тис. випадків зараження коронавірусом, 915 пацієнтів із COVID-19 померли. 29 тис. 743 людини вилікувалися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА